Vind i Poker

Hvis du vil være vindende i online poker, er der flere ting du skal have styr på. I denne guide til at vinde i poker, peger vi på nogle af de områder, du bør fokusere på, hvis du vil vinde i poker. Hvis du har problemer med at lave overskud på dit pokerspil, har du sikkert mindst ét leak på listen herunder.

Læs med her og se om vi ikke kan inspirere dig, til et område af dit pokerspil, som kunne trænge til en lille (eller større) overhaling.

 

Tilter du efter et bad beat?

Lad os lægge ud med ét af de vigtigste områder, en vindende pokerspiller skal have 100% styr på, nemlig psyken. Poker er et spil med bluffs og store suckouts, og uanset hvor god en pokerspiller du er, vil du opleve at blive “suget ud” gang på gang af spillere med en dårlige hånd end din. Sådan er poker! Deal with it! Det nytter ikke noget at ryge på abetilt, hver gang en modstander rammer lidt for godt, men det ved du sikkert godt i forvejen.

Alligevel tager du dig selv i at blive rasende, når fisken rammer sin mirakuløse 1-outer på river, og vi forstår godt hvor vreden kommer fra. For det er pisseirriterende at tabe penge, fordi en eller anden “donk” er heldig mod lige præcist dig. Men det nytter ikke noget, at du bliver sur og tilter dine penge væk, for poker er et spil med små marginaler og en stor varians, så hvis du ikke bringer dit A-game til bordet – bad beats eller ej – i stort set alle dine poker sessions, vil du nok ikke vinde ret meget på at spille poker.

Du skal være i psykisk (og fysisk) god form, når du vil spille poker i timevis, for ellers begynder du at lave flere og flere fejl, efterhånden som din session skrider frem og bad beats rammer dig.

 

Arbejd med din tilt

mental_game_of_pokerEt godt trick til at arbejde med det mentale aspekt i poker, er at gennemgå en række øvelser som den mentale coach Jared Tendler fremsætter i sin populære pokerbog “The Mental Game of Poker”. Det er et “must read” for pokerspillere, som tager poker seriøst. Her får du værktøjerne til at bekæmpe tilt og negative tanker, som normalt sniger sig ind, når du begynder at være lidt uheldig med spillet.

Poker er én lang grind, og den session du har i dag er blot én ud af mange i de kommende dage, uger, måneder og år. Prøv at se på poker i et større billede, og du vil have større chance for at undgå den bankroll-ødelæggende abetilt. Kæmper du med tilt og tanker som “hvordan skal jeg nogensinde vinde i poker, når fisken konstant er heldig mod mig?”, så overvej at købe Jared Tendlers “The Mental Game of Poker” hos f.eks. Amazon eller bestil den i din lokale bogbutik.

 

Søg viden om poker strategi

Det mentale aspekt af poker er selvfølgelig én ting. Det nytter ikke noget “at være i Zen” rent mentalt, hvis du ikke har styr på grundlæggende pokerstrategi og din viden om hvornår du bør bette, calle eller folde er ikke-eksisterende.

Her vil vi dog ikke pege på pokerbøger som kilde til ny pokerviden. Er du i tvivl om du bør raise A9o UTG, eller ved du ikke hvad UTG betyder, er der en god chance for at du vil have godt af at se pokervideoer på nettet.

Pokervideoer er en slags video-coaching, hvor en dygtig og erfaren pokerspiller viser dig sin skærm, mens han spiller poker. Video-coachen vil typisk forklare undervejs, hvorfor han gør som han gør i bestemte spots, og det er uden sammenligning den bedste/billigste måde at eliminere de fejl, du måtte have i dit spil.

Den allerbedste måde er måske at KØBE pokercoaching af en professionel pokerspiller, men her anbefaler vi, at du har et relativt højt niveau og god pokerforståelse, før du søger af perfektionere dit spil ved hjælp af input fra en professionel pokerspiller. Sagen er nemlig den, at de ofte tager en ret høj timeløn for deres services, og selv om pengene er godt givet ud, hvis du spiller høje takster, så er det måske overkill ift. dine behov, hvis du er ret ny til poker.

 

Intet slår erfaring

Én ting er teori, en anden er praksis. Der findes eksempler på, at nogle af de skarpeste hjerner i landet ikke er i stand til at vinde i poker, fordi de ganske enkelt ikke er i stand til at omsætte teori til praksis. For langt de fleste af os, handler det dog udelukkende om erfaring. Det handler om at vide, hvornår du skal bette og hvornår du skal folde, for nu ikke at lyde som en Kenny Rogers-kliché. Den eneste måde, hvorpå du kan blive fortrolig med at spille poker, er ved at øve dig der hvor det virkeligt tæller – ved pokerbordet.

Du kan læse 100 pokerbøger og se 1000 videoer – hvilket vi da også anbefaler at du gør – men det er først når du sidder ved den grønne filt, og modstanderen annoncerer all in, at du for alvor bliver sat på en prøve.

Pokerteori er en god ting at have styr på, men intet slår erfaringen i at have spillet tusindvis af pokerhænder. Så det er bare om at komme i gang, men husk at studere spillet løbende undervejs. Analysér dine sessions og tal om poker med dine pokerspillende venner.

 

Det hele starter med en poker bonus

Hvis du vil spille poker på nettet, og gerne vinde penge, skal du huske på, at pokersites tager rake af hver eneste pot eller turnering du spiller. Det er ganske enkelt måden de tjener deres penge på, og sådan skal det selvfølgelig være. Ingen rake, ingen dealere. Det gælder både online som i den virkelige verden.

Men der findes glimrende VIP-programmer og poker bonusser, som giver dig store procentdele af din betalte rake tilbage hver eneste måned.

F.eks. hos NordicBet Poker, hvor du kan optjene op til 30% rakeback via VIP programmet samt få en flot €1000 poker bonus med den store bonuskode. Her kan du – mens du spiller din bonus fri – få op til 50% af din betalte rake tilbage.

Læs om skattefri bonus hos NordicBet Poker ->

 

“Rakeback” er ofte afgørende for bundlinjen

For rigtigt mange pokerspillere, er denne bonus og rakeback generelt, altafgørende for, om spilleren har overskud eller underskud, når måneden er omme. Mange af os er nemlig det man i poker terminologi kalder for “break even players”, hvilket betyder, at vi spiller til 0. Intet overskud, intet underskud. Men hvis spillene var rake-fri, ville man til gengæld have stort overskud på spillet, hvis man er en break even-spiller.

Eksempel: Du er en vindende pokerspiller som slår NL50 med en winrate på 4.00 BB/100. Det betyder, at du tjener i gennemsnit fire big blinds pr. 100 hænder du får tildelt. Spiller du 100.000 hænder, vil du derfor have vundet $2000. Du vil samtidig have betalt ca. $5000 i rake, hvilket betyder, at dit overskud ville have været på $7000, hvis spillet var foregået hjemme ved dit køkkenbord uden dealere, tilladelse fra Spillemyndigheden og alle de andre lækre ting, vi godt kan lide ved online poker. Men faktum er, at raken er en betydelig udgift for micro- og lowstakes spillere, og derfor er en god rakeback vejen frem til at sikre sig op mod 50% af den betalte rake tilbage hver måned. I dette tilfælde ville det betyde 50% af $5000 rake = $2500 tilbage. Dit overskud er nu $4500 i stedet for “blot” $2000. Værd at tage med, synes du ikke?

Se de 5 bedste poker bonusser i Danmark nu, og kom i gang ved et pokersite med en ordentlig poker bonus og VIP Program. Det giver dig de bedste kort på hånden ift. at lave overskud på dit pokerspil og vinde i poker.