Mød North – FCKs nye eSport hold

Hvis der blev studset rundt omkring i krogene, da OB signede Danmarks daværende fjerdebedste FIFA-spiller, Lasse Bækkelund, til at repræsentere “Striwerne” i eSport-verdenen, må man have spærret øjnene gevaldigt op, da FCK annoncerede at man går All In på eSport.

FCK har – i samarbejde med Nordisk Film – taget de første spæde skridt til dét, der efter planen skal blive Nordens største eSport-hold, da man opkøbte det danske eSport hold, Team Dignitas.

Dignitas kvalificerede sig i december som et af bare 16 hold i verden til den første ELEAGUE Major-turnering i 2017, som spilles i Atlanta i USA i slutningen af januar, og var i forvejen kendt som et af verdens bedste hold i computerspillet CS:GO.

I de største turneringer spilles der om millioner af dollars i præmiepenge, hvilket også er tilfældet når North får debut i Atlanta, så der er noget på spil for FCKs nye eSport-hold allerede fra starten. Holdets første startopstilling kan du møde i videoen sidst i denne artikel.

Læs også: Danske Astralis vandt 2 mio. kr. i CounterStrike-turnering

 

Får deres daglige gang i Parken

Norths eSports-spillere vil have deres daglige gang i den danske nationalarena Parken, som også danner rammen om FC Københavns- og det danske landsholds hjemmekampe.

Her vil der blive etableret træningsfaciliteter og administration for North, afsløres det på FCKs hjemmeside:

“Vi har gennem mange år udviklet en stærk præstationskultur i F.C. København. Vi har et topprofessionelt set up, der giver elitesportsfolk de bedst tænkelige rammer for at levere store præstationer. Vi vil også give vores e-sportsspillere optimale rammer for at opnå de høje ambitioner, som både de og vi har. Vores spillere vil opleve, at de bliver behandlet på et meget professionelt niveau i et ambitiøst og konkurrenceorienteret miljø, som vil give dem store muligheder for at blive blandt de bedste til deres sport. Omvendt har vi selvfølgelig også høje målsætninger, de skal leve op til”, siger CEO i F.C. København, Anders Hørsholt.

Læs også: Opdaget i Football Manager – Scorede i sin landsholdsdebut

North får deres store debut allerede i slutningen af januar, når der afvikles ELEAGUE Major i Atlanta.

I videoen “The North is here” kan du møde det North-hold, som skal i kamp i Atlanta senere på måneden.