Dansk badminton i 2018

Badminton holder stort set aldrig pause, og da det er en indendørs sport, kan der spilles hver dag året rundt. Danmark er uden tvivl det bedste europæiske land til Badminton, og de er i den grad konkurrencedygtige hvad angår kampen mod asiaterne.

I 2018 er der allerede leveret flere flotte resultater for danskerne, og vi kan naturligvis ikke komme udenom Victor Axelsens flotte EM triumf.

Danske badminton resultater i 2018

Danmark er virkelig forkælede i ketchersport, hvor man har en af verdens bedste i tennis, og så har man samtidig verdensbedste i badminton. Victor Axelsen er en stjerne, og det viser han selv efter flere måneders skadespause.

Axelsen havde nemlig været skadet i flere måneder i starten af 2018, men det afholdte ham ikke fra at vinde EM ganske let. Finalen stod mellem danske Axelsen og Rajiv Ouseph fra England. Danskeren endte med at vinde overlegent med 21-8, 21-7.

Victor Axelsen er dog ikke den eneste dansker, der kan prale af at kalde sig verdensmester. I starten af året blev der afholdt EM i badminton for hold. Det blev afholdt i Rusland og her blev det simpelthen til dobbelt guld for Danmark.

Det lykkedes nemlig både de danske kvinder og de danske mænd at vinde EM, og dermed har Danmark stort set vundet alle guldmedaljer ved EM, hvor det blot er på singlesiden hos damerne, at Danmark ikke har været godt med.

Kvinderne vinder i double, men mangler i single

Det er efterhånden noget tid siden, at vi sidst har haft succes på kvindesiden i single i badminton. Efter en lang periode med Camilla Martin, var det Tine Baun der var Danmarks bedste kvindelige single spiller, men efter at hun trak sig tilbage, har Danmark i den grad manglet en kvinde, der individuelt kunne byde modstand til de bedste spillere i verden.

VM i badminton senere på året

Danmark har startet året rigtig flot ud, og de skal forsøge om de kan toppe det, når der afholdes VM med start 30. juli. Turneringen afholdes i Nanjing Kina, og værtsnationen har bestemt en del favoritter til de forskellige medaljer.